Bortbytingen

248 Views

Vi har återigen haft nöjet att jobba tillsammans med scenografen Magdalena Åberg och regissören Tobias Theorell. Bakom en 5m cirkulär öppning projiceras suggestiva miljöer för att tillsammans med Ellen Ruges ljussättning förstärka det spöklika i Sara Bergmark Elfgrens version av Selma Lagerlöfs “Bortbytingen”.

Så här säger pressen:

Det öppna slutet, där han står uppe på en bergstopp, med blicken mot världen framför och mylingen vid sin sida är nåt av det mest rörande jag sett på en scen i år. Magdalena Åbergs scenografi och kostym, Ellen Ruges ljus, Velourfilms film och Frida Johanssons vemodigt stämningsfulla musik betyder mycket för den magiska upplevelsen. Kort sagt. Det är mycket bra. 

Gunilla Brodrej, Expressen

Upplevelse att bära med sig resten av livet. Scenografen Magdalena Åberg har skapat ett poetiskt, suggestivt rum.. En stor cirkel i fonden, som en svart fullmåne, kan öppnas ut mot evigheten eller naturen med jagande moln, nebulosor, en brinnande himmel, skimrande vatten, ett svart regn av sotflagor, vita rökskyar, åska, döda trädstammar.

SvD, Karin Helander

Det första som slår en när föreställningen börjar, är hur fantastisk scenografin är. Trots att den är enkel med sin cementerade u-form och med månen i bakgrunden, ger det en modern trolsk- och skogsaktigt råhet, men ändå med lite John Bauers känsla. Jag blir alldeles mångalen under kvällen genom den växande och skymmande månen som tar upp mitt blickfång.

Kulturmagasinet Kulturbloggen, Lotta Altner

Foto: Jenny Baumgartner

Client

The Royal Dramatic Theatre

Date

May 5, 2021